keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Tarto

Matka alkoi perjantai-aamuna. Laiva lähti Helsingistä klo.7.30 Katsoimme Tallinnan satamassa, että kylläpä on sumuista. Järkytys oli suuri kun ajoimme laivasta.....sumu..... heh heh hee. Lunta tuli taivaan täydeltä, eikä mitään pikku hiutaleita vaan kunnon jalkarättejä. Ajoimme Parnun valtatielle jossa tiesin olevan kangaskaupan, pikkuisen ohi Tallinnan keskustan, Marjut ja minä olimme ostajan paratiisissä.
Hei katso tuolla...... tuolla..tuolla.. mennään tonne.... meinasimme seota, kauppa on ISO.
Tulihan sit ostettua sitä sun tätä.
No , pikkuisen matkaa kohti satamaa ja käännytään oikealle niin olemme matkalla kohti Tartoa.
Nyt tiedetään missä on lentokenttä!!!
Ilma oli kamala, lunta tuli oikein tosissaan, ajoimme yhden auton perässä 50km/h varmaankin reilun 30km ja kun siintä päästiin eroon niin eiks toinen auto edessä 60km/h . Ohittaa en uskaltanut , keski kaista oli niin täysi "poperöä".
Ja sit tietenkin ei huoltamoita lähelläkään, meinas hermot mennä, mitkä hermot???? tossa kurvasimme pihaan, onko teillä pyyhkijänsulkia, löytyi ja vielä lasinpesuainetta. Marjut joutui vaihtamaan sulat, kummasti lasit kirkastui. Meillä ei ollut kiire, ajoimme Tallinnasta Tartoon yli neljä tuntia, tosin kävimme syömässä siinä välissä.
Meidän hotellii löytyi tosi helposti, aivan maantien vieressä.
Ruokakauppaan pitäisi päästä, koirilla ei ole ruokaa mukana. Kylläkai tässä lähellä on kauppoja?? Apua Marjut missä me ollaan!!!!!!!!!! Keskellä Tarton keskustaa ja yksisuuntaisia katuja kaikki, nyt meni tosissaan hermot. Huoltamon pihassa auto ympäri, näin tuolla kaupan, mutta mistä sinne mennään ja MISSÄ on parkkis!!!!!!!!!!!!!!!!! Kaikki löytyi, mutta, mutta kuinka pääsemme takaisin sille tielle mistä ajetaan hotelliin?? Hei tussa lukee Tallinna seurataan kylttiä. Eiks meikäläinen ollut väärällä kaistalla ja minähän ajan tästä olkoon väärä tai ei!!
Onneksi siellä on autoilijat tosi fiksuja,, akka ratissa ja vielä suomalainen ei ne osaa ajaa, parasta laskea se väliin ;)))
Löytyihän se hotelli!!!!!!!!!! nyt kirjaudumme sisään ja sitten koirat pesulle ja nukkumaan, aamulla kotona oli herätys ollut klo.4.oo ja nyt kello on ties mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti